Oglejte si barvno paleto

Izrazite športno dovršenost

Swace očara na vsakem koraku, je dinamičen in atletski. Njegov športni obraz krasita ostra dvojna LED žarometa in velika sprednja maska v obliki satovja. Njegova nizka in široka silhueta, polna prefinjenih detajlov, daje avtomobilu posebno auro, ki lovi poglede mimoidočih, ko se samozavestno zapeljete po cesti.

 

Uživajte v preprosti eleganci

Elegantna notranjost daje občutek prostornosti, zračnosti in udobnosti za vse potnike, spredaj in zadaj. Široka armaturna plošča je oblikovana tako, da se v neprekinjeni liniji preliva v oblogo vrat in ustvarja občutek zaokroženosti, kar prispeva k pomirjujočemu doživljanju vožnje. Mehko oblazinjenje, kromirani ali srebrni športni dodatki ter prefinjeno dovršeni detajli po celotni kabini so nedvomno odraz vrhunske kakovosti.

 

Predal na sovoznikovi strani

Prostor z brezžičnim polnilnikom (oprema Elegance) na sprednji konzoli

Predal v sredinski konzoli (oprema Premium)

Sprednje držalo za kozarca

Predal v sredinski konzoli

Predali v sprednjih vratih

Predali v zadnjih vratih

Žepa na zadnji strani sedežev

Zadnje sredinsko naslonjalo za roko in držalo za kozarca

Merilniki
Stilsko osvetljeni merilniki so izredno pregledni in enostavni. Osrednji 7-palčni večinformacijski zaslon vam omogoča prosto izbiro med tremi načini prikaza: navadni, pametni ali športni.
Ambientalna osvetlitev (oprema Elegance)
Mehka ambientalna osvetlitev okrog vratnih naslonjal za roko, predala sprednje
konzole in sprednjega sredinskega držala za kozarec povečuje vidnost teh predelov v temi. Elegantna atmosfera, ki jo ustvarja ta osvetlitev, daje potnikom še večji občutek umirjenosti in poudarja kakovostno izdelavo notranjosti.
8-palčni multimedijski avdiosistem
Užitek v vožnji povečuje 8-palčni multimedijski avdiosistem z AM/FM/DAB sprejemnikom, funkcijo Bluetooth® in možnosto upravljanja na volanu. Sistem je združljiv z Apple CarPlay za iPhone, kot tudi z Android Auto™ in MirrorLink™ za združljive pametne telefone.
*Bluetooth je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG.
Aplikacija Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay
• Več informacij in podatek o združljivosti iPhone mobilnih naprav s sistemom Apple CarPlay najdete tukaj: http://www.apple.com/ios/carplay/
• Apple, Apple CarPlay in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc.,
registrirane v ZDA in drugih državah.
Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
https://www.android.com/auto/faq/
• Večina telefonov z Android 5.0+ je združljivih s sistemom Android Auto:
https://support.google.com/androidauto/answer/6348019?hl=en&ref_topic=6140477
• Google, Android, Google Play in Android Auto so blagovne znamke družbe Google LLC.
USB-C povezljivost in brezžični polnilnik
Štirje priključki USB-C, dva na sprednji strani sredinske konzole in
dva za potnike na zadnjih sedežih, omogočajo polnjenje pametnega telefona vsem potnikom v kabini. En sprednji priključek podpira tudi povezljivost z vgrajenim multimedijskim avdio sistemom. Poleg tega je pri opremi Elegance na voljo brezžični polnilnik Qi.
Ogrevan volan in
sprednja sedeža

V mrzlih zimskih dneh bo ogrevan volan ohranil vaše roke tople, ogrevan sedalni del in naslon sprednjih sedežev pa še dodatno povečal udobje med vožnjo.

 

Izkoristite možnosti

Swace vam za udobje na poti ponuja številne možnosti. Njegov velik prtljažni prostor, ki ga je mogoče dodatno povečati, ne bo zadovoljil zgolj vaših zahtev pri vsakodnevnih aktivnostih, temveč tudi na družinskih izletih s povsem ravnim prtljažnim dnom, ki omogoča učinkovito razporeditev najrazličnejše prtljage. V prostorni kabini se lahko udobno namestijo vsi potniki, stegnejo noge in počivajo, številne priročne odlagalne površine pa zagotavljajo, da so vaši manjši osebni predmeti vedno na dosegu roke in lahko dostopni.

Velik prtljažni prostor

Prostoren prtljažni prostor ponuja do 596 litrov* prostornine in ga je mogoče dodatno povečati z deljivim prevračanjem naslonjala zadnjih sedežev. Tapecirano prtljažno dno lahko postavite v nižji položaj, če prevažate višje predmete, ali pa prtljažno dno obrnete tako, da je zgoraj zaščitena, vodoodporna stran, kar omogoča, da v prtljažnik postavite mokre in umazane stvari. Snemljivi rolo prtljažnika je mogoče preklopiti z  enostavnim dotikom za lažji dostop do prtljage, široko odpiranje prtljažnih vrat pa zagotavlja lažje nakladanje in razkladanje prtljage.
* Izračunano po metodi nemškega Združenja avtomobilske industrije (VDA).

 .

 .

 

Prtljažno dno, ki ga je mogoče obrniti (tapecirana stran navzgor)
Prtljažno dno, ki ga je mogoče obrniti (zaščitena stran navzgor)
Dvostransko prtljažno dno v spodnjem položaju

Zmogljivost hibrida

Občutite zadovoljstvo, ki ga nudi okolju prijaznejši življenjski slog. Napredni hibridni sistem optimalno poganja vozilo Swace preko elektromotorja ali bencinskega motorja ali v kombinaciji z obema, odvisno od voznih razmer. Poleg odlične ekonomičnosti porabe goriva zagotavlja tudi nizke emisije, a hkrati omogoča tekoče in močno pospeševanje, ki prinaša veselje in užitek v vožnji.

Hibridni sistem
Swace ob zagonu najprej izredno tiho in gladko zažene elektromotor, ki samostojno omogoča vožnjo pri nižjih hitrostih. Pri višjih hitrostih in med močnejšimi pospeševanji se ob elektromotorju prižge tudi močan, a varčen 1.8-litrski bencinski motor, ki hkrati polni hibridno baterijo, ko je to potrebno. Ko je moč hibridne baterije nizka, se električna energija za polnjenje baterije ustvarja preko generatorja, ki spreminja mehansko energijo bencinskega motorja z notranjim izgorevanjem, ali preko vrtenja koles med regenerativnim zaviranjem. Ko se Swace ustavi, se izklopijo tudi vsi električni porabniki, da se prepreči poraba električne energije
 

Način vožnje EV
Če ste ozaveščeni glede škodljivih vplivov izpušnih plinov in hrupa, ki ga povzroča vožnja v stanovanjskih predelih in parkirnih hišah, potem izberite ta način vožnje, ki ustavi delovanje bencinskega motorja in omogoča vožnjo izključno z elektromotorjem.*
*Razpoložljivost načina vožnje EV in njegov največji potovalni doseg je odvisen od stanja vozila in napolnjenosti baterije.

Uživajte v vožnji

Swace vam nudi občutek udobja, samozavesti in nadzora med vožnjo. Vsako potovanje je pravi užitek, saj vam Swace zagotavlja udobno notranjost, lahko in odzivno krmiljenje ter možnost izbire načina vožnje. Celo v najbolj ostrih ovinkih je upravljanje vozila odzivno in natančno zaradi nizkega težišča, aktivne pomoči pri vožnji skozi ovinek (ACA) in odlično nastavljenega vzmetenja.

Izbira načina vožnje
Glede na vaše želje ali vozne razmere, lahko izberete enega izmed treh načinov vožnje: NORMAL, ECO sli SPORT, s katerim aktivirate prednastavljene vozne lastnosti vozila.

Način NORMAL
Zagotavlja optimalno razmerje med udobjem, stabilnostjo in ekonomičnostjo vožnje. Najbolj primeren za običajne vozne razmere.

Način ECO
Omogoča manjšo porabo goriva, saj prilagodi stopalko za plin na uglajeno odzivnost tudi ob sunkovitem pritisku in poskrbi za varčnejše delovanje klimatske naprave. Uporaben za mestno vožnjo s pogostim zaustavljanjem in speljevanjem.

Način SPORT
Za naglo in močno pospeševanje, ki je primerno recimo za bolj živahno in odzivno
vožnjo na ovinkastih cestah.
Vzmetenje
Sprednje vzmetenje MacPherson in zadnje natančno uravnoteženo vzmetenje omogočata odlično krmiljenje, stabilnost in zelo udobno vožnjo. Sprednje vzmetenje je tudi optimizirano za odzivno zvezno krmiljenje pri vožnji v ovinek s srednjo ali veliko hitrostjo.
Aktivna pomoč pri vožnji v ovinek
(ACA)

Sistem ACA pomaga preprečevati podkrmarjenje pri vožnji v ostrih ovinkih, saj zagotavlja zaviranje koles na notranji strani ovinka skladno s stranskimi pospeški vozila, ki se pojavijo, ko se pri živahni vožnji ustvarjajo večje sile. Rezultat so bolj  gladko odpeljani ovinki in boljši nadzor nad vozilom.

Brezskrbno potovanje

Kamor koli se odpeljete s svojimi bližnjimi in prijatelji, so sodobni, napredni varnostni sistemi avtomobila izredno pomemben dejavnik, saj nedvomno povečujejo občutek varnosti, da ste lahko sproščeni in uživate v vožnji. Asistenčni sistemi natančno nadzirajo vozno podlago in okolico ter bistveno zmanjšujejo nevarnost prometnih nesreč, poenostavljajo parkiranje in speljevanje, pomagajo ohranjati vozilo na voznem pasu in drugo.

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (PCS)
Sistem PCS pomaga preprečiti trke z drugimi vozili, pešci in kolesarji tako, da z milimetrskim radarjem in monokularno kamero nadzoruje cesto pred vozilom.  Zagotavlja opozorila o potencialni nevarnosti trka, pomoč pri zaviranju in samodejno zaviranje v primeru nevarnosti trka.


Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu (LTA)

Ko sistem prepozna verjetnost, da lahko pride do nenamernega zapuščanja voznega pasu, prične deloma pomagati pri krmiljenju, da vozilo zadrži v središču voznega pasu in prepreči zapustitev voznega pasu ali ceste. Sistem vključuje opozorilo na zapuščanje voznega pasu, pomoč pri krmiljenju, opozorilo o vijuganju vozila in funkcije ohranjanja vožnje na sredini voznega pasu. Sistem za zaustavitev vožnje v sili (EDSS), ki deluje, ko je LTA vklopljen, opozori voznika v primeru, če volan ali stopalka nista bila v uporabi v vnaprej določenem času, naj nadaljujezobičajnivoznimi aktivnostmi.Česevoznikneodzove,EDSSupočasniinustavivozilonanjegovem voznem pasu, medtem ko z utripajočimi smerniki opozori sosednje prometne udeležence.

 


Sistem prepoznavanja prometnih znakov (RSA)

Sistem zaznava prometne znake in jih po potrebi prikazuje na večinformacijskem zaslonu. Prepozna standardizirane evropske prometne znake, kot so omejitev hitrosti, začetek in prenehanje prepovedi, območje umirjenega prometa in druge.

 


Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (DRCC)

Aktivni tempomat samodejno vzdržuje ustrezno varnostno razdaljo do vozila spredaj in zaustavi vozilo, ko se zaustavi vozilo spredaj. Ko spredaj ni drugega vozila, ohranja aktivni temporat nastavljeno potovalno hitrost.

 


Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (AHB)

Sistem samodejno preklaplja med dolgim in zasenčenim snopom luči v sprednjih žarometih ter tako zagotavlja vozniku jasno osvetlitev okolice, zmanjša neprijetno ročno preklapljanje in ponoči zmanjša moteče bleščanje za nasproti vozeči promet.

 


Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)*

Sistem zaznava vozila, ki se nahajajo ali se približujejo mrtvemu kotu zadaj, na obeh straneh in omogoča bolj varno menjavo voznega pasu. Ko se drugo vozilo približuje ali se že nahaja v mrtvem kotu ob strani vozila, se na ustreznem zunanjem stranskem ogledalu prižge opozorilna ikona. Sistem za varen izstop iz vozila uporablja isto tehnologijo tudi za opozarjanje potnikov, ko ni varno odpreti vrat ali izstopiti iz vozila. *Samo pri opremi Elegance

 


Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj (RCTA)*

Sistem nudi pomoč vozniku, da se izogne trkom pri vzvratnem premikanju vozila z nepreglednega parkirnega prostora. Ko senzorji zaznajo vozilo, ki se zadaj približuje z leve ali desne strani, sistem opozori voznika z zvočnim signalom in utripajočo lučko na zunanjem stranskem ogledalu.

Pomembno: Asistenčni sistemi so omejeni z zmogljivostmi monokularne kamere, laserskega senzorja in senzorjev milimetrskega radarja, da zaznajo ovire na cesti, vozne pasove in prometne znake. Njihovo delovanje je odvisno od vozne podlage in vremenskih razmer. Prosimo, ne zanašajte se izključno na asistenčne sisteme pri zagotavljanju varnosti in ravnajte v prometu odgovorno in varno. Za več podrobnosti in informacij se obrnite na lokalnega trgovca Suzuki ali obiščite našo uradno spletno stran suzuki.si.

* oprema Elegance

Paket opreme


PNEVMATIKE IN PLATIŠČA
 • 205/55R16 + aluminijasta lita platišča
 • Set za popravilo pnevmatik
ZUNANJOST
 • Strešne letve v srebrni barvi
 • Zračni usmerjevalnik zadaj
 • Zunanje vratne kljuke v barvi vozila
 • Zelena termoizolacijska zasteklitev
 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Zunanji ogledali z vgrajenim smernikom
VIDLJIVOST
 • LED žarometi
 • Sistem samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa
 • Ročna nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Meglenke spredaj in zadaj
 • Funkcija ‘’Guide me light’’
 • LED dnevne luči
 • Samodejni vklop žarometov
 • Samodejni vklop brisalcev
 • Brisalci spredaj: 2 hitrosti + nastavljiv interval + pranje stekla
 • Brisalec zadaj: 1 hitrost + pranje stekla
 • Električno nastavljiva, poklopljiva in ogrevana zunanja ogledala
 • Samodejna zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala
 • Ogrevano vetrobransko steklo v delu brisalcev
NOTRANJOST
 • Usnjen, ogrevan volanski obroč nastavljiv po višini in globini
 • Upravljanje avdio naprave na volanskem obroču
 • Upravljanje tempomata/omejevalca s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu
 • Upravljanje potovalnega računalnika s tipkami na volanu
 • Voznikov in sovoznikov senčnik z ogledalom in osvetlitvijo
 • Dekorativni elementi na sredinski konzoli
 • Prostor za odlaganje plastenke v stranskih vratih
 • Obešalnik nad vrati zadaj
 • Držalo za potnike in voznika nad vrati
 • Bralni lučki spredaj in zadaj
 • Osvetlitev notranjosti vozila
 • Sredinski naslon za roke spredaj s predalom in zadaj
 • Kromirane notranje kljuke vrat
 • Rinke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru
 • Dvojno dno v prtljažnem prostoru
 • Zložljiv rolo prtljažnega prostor

FUNKCIONALNA OPREMA
 • Audio naprava s 8 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth®Android AutoTM* in Apple CarPlayTM* Smartphone povezava - omogoča združljivost z aplikacijama na vašem pametnem telefonu.(*razpoložljivost odvisna od pametnega telefona; Android AutoTM trenutno ni na voljo v Sloveniji)
 • WIFI povezava za prenos slike pametne naprave nazaslon vozila
 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Odpiranje vrat prtljažnika z elektromagnetno tipko
 • Sistem za zagon motorja
 • Dvopodročna samodejna klimatska naprava s funkcijo S-FLOW
 • Filter cvetnega prahu
 • Gumb za nastavitev načina vožnje
 • Indikator delovanja hibridnega sistema
 • USB priključka spredaj
 • 12 V vtičnica spredaj in v prtljažnem prostoru
 • 7 palčni barvni informacijski zaslon za prikaz podatkov o vožnji
SEDEŽI
 • Po višini nastavljiva sprednja sedeža
 • Električno nastavljiva ledvena opora za voznikov sedež
 • Žep na hrbtni strani sovoznikovega sedeža
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno sedežno oblazinjenje
 • Ogrevana sedeža spreda
VARNOSTNA OPREMA
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • Zračna varnostna blazina za kolena za voznika
 • Varnostni pasovi in vzglavniki za vse sedeže
 • Varnostni pasovi z zategovalnikom in omejevalnikom sile spredaj in zadaj na straneh
 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • ABS z EBD
 • Nadzor stabilnosti vozila (VSC)
 • Sistem za zaviranje v sili (PCS)
 • Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu
 • Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Sistem prepoznavanja prometnih znakov
 • Aktivni tempomat (ACC)
 • Omejevalnik hitrosti
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah
 • Električna parkirna zavora
 • Zavorna asistenca
 • Samodejno zaklepanje vrat
 • Opozorilnik na nepripete varnostne pasove spredaj in zadaj
 • Opozorilne luči v primeru zaviranja v sili
 • Sistem preprečitve priprtja oken
 • Otroška klučavnica
 • Varnostni alarm
 • Auto Stop Start sistem
 • eKlic (eCall) avtomatsko javljanje lokacije vozila v primeru prometne nesreče


Dodatno k paketu serijske opreme PREMIUM:

NOTRANJOST

 • Osvetlitev v predelu nog
 • Osvetlitev odlagalnih prostorov spredaj
FUNKCIONALNA OPREMA
 • Smart Entry Sistem za samodejno odklepanje
 • Brezžični polnilec za telefon


VARNOSTNA OPREMA

 • Nadzor mrtvega kota (BSM)
 • Opozorilo o prometu zadaj (RCTA)
 • Parkirni senzorji spredaj in zadaj

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AC FRI-MOBIL d.o.o.