Prestopi meje

Življenje prinaša vedno nove izzive. Nanje se lahko pripravite ali pa se pustite presenetiti. S-CROSS vam olajša izbiro. Drzna, prepričljiva oblika športnega terenca in pametni varnostni sistemi predstavljajo le začetek. Tu je še obilica prostora za družino, prijatelje, prtljago in tehnologija štirikolesnega pogona ALLGRIP, ki vam pomaga obvladovati različne vozne podlage. Zato ne skrbite, kakšna bo vaša nadaljnja pot. Bodite pripravljeni prestopiti meje.

Odličen videz in občutek za življenje

Pogosto slišimo, da ne smemo soditi na prvi pogled, a S-CROSS že s prvim pogledom razkrije svoj pravi karakter. Prikaže se vam čvrsto športno terensko vozilo z mogočnim izgledom, ki z velikimi zgornjimi in spodnjimi režami v prednji maski vzbuja pozornost in si želi pustolovščin. A s pogledom od blizu opazite tudi njegovo dovršenost, prefinjenost in uglajenost.

 Napadalna oblika športnega terenca

Vedno je potrebno narediti dober prvi vtis, a pomembnejši je vtis, ki traja – ta nas naredi nesmrtne. Razlika je v podrobnostih. Dlje časa opazujete, bolj vam je všeč – prav to vam obljublja S-CROSS.

Sprednje in zadnje LED luči

Žarometi in zadnje kombinirane luči izžarevajo vitalnost in privlačnost. Vsaka od njih ima po tri LED pozicijske luči za dinamičen videz. Sprednje pozicijske luči delujejo tudi kot dnevne luči.

Stilizirana prednja maska

Zaradi navdušujoče črne prednje maske z razgibanim videzom se S-CROSS takoj razloči od ostalih. Logotip spredaj se nahaja na kromirani prečki, ki obvladuje moč prednje maske.

Robustno drzen

Oglati prednji in zadnji blatniki dodajo zunanjemu videzu značaj. Robustni poudarki v srebrni barvi na prednji maski ter zadnjem odbijaču naredijo močan in trajen prvi vtis, ki še poudari prepričljiv videz športnega terenskega vozila.

Vgrajeni strešni letvi

Vgrajeni strešni letvi srebrne barve iz anodiziranega aluminija sta hkrati osupljivi in uporabni, saj združujeta oster videz z aerodinamično mehkobo.
Na voljo v paketih PREMIUM in ELEGANCE.

Prostor za igro

S-CROSS tudi v notranjosti ponuja razkošje. Prostorna kabina ustvarja občutek razsežnosti z velikim vetro- branskim steklom in odlično vidljivostjo ob straneh. Preverite in občudujte, kar ste do sedaj zamujali.

Prostorna kabina

Zaradi obilice prostora – tako pri sprednjih kot pri zadnjih sedežih – se zlahka umirite, sprostite in uživate v vožnji.

Panoramska streha

Dvojno pomično steklo ustvari izjemno veliko odprtino za panoramsko streho, v kateri lahko uživate s katerega koli sedeža v avtu.
Na voljo v pakletu ELEGANCE TOP.

Dvopodročna samodejna klimatska naprava

Zahvaljujoč dvopodročni klimatski napravi lahko nastavite temperaturo tako, da ustreza individualnim željam voznika in sovoznika.
Na voljo v paketih PREMIUM in ELEGANCE.

Oblazinjeni sedeži

Elegantno in ergonomično oblikovani sedeži so ob straneh narejeni iz pravega usnja, na sredini pa jih sestavlja prepleten vzorec iz umetnega usnja, ki odraža značaj športnega terenskega vozila. Sedeži iz blaga so oblikovani enako, z vzorcem na srednjem delu, ki je vtisnjen v blago.
Usnje je na voljo v paketu ELEGANCE, blago v paketih PREMIUM in COMFORT.

Ogrevanje sprednjih sedežev

Opremi PREMIUM in ELEGANCE imata serijsko vgrajeno dvostopenjsko gretje sedežev za voznika in sovoznika.

 

Nastavljivo naslonjalo zadnjih sedežev

Naslonjalo zadnjih sedežev omogoča dve stopnji nastavitve, s čimer zagotavlja večje udobje ali poveča prtljažni prostor.
Na voljo v paketih PREMIUM in ELEGANCE.

 

Povežite se s svetom


 Ko se odpravite na novo pustolovščino, ni potrebno, da vse znano pustite za seboj. S-CROSS premore tehnologijo in funkcije, s katerimi ohranite stik z vozilom in življenjskim slogom.

Multimedijska naprava

Multimedijska naprava omogoča uporabo najnovejših digitalnih pripomočkov: Apple CarPlay®, Android AutoTM, prepoznavanje glasu in prostoročno Bluetooth® telefoniranje. Serijska oprema vključuje še radio, USB priključek za predvajanje glasbe in posnetkov ter možnost predvajanja glasbe preko naprave iPod ali Bluetooth® povezave. Preko multimedijske naprave ste povezani s svojim vozilom, hkrati pa vam omogoča tudi prikaz informacij, kot so: poraba goriva, prevožena razdalja, pretok hibridne energije, opozorila, pogled kamere za vzvratno vožnjo in pogled kamere s 360° pogledom. Paketa COMFORT in PREMIUM serijsko vključujeta 7-palčni WVGA zaslon, paket ELEGANCE pa 9-palčni HD zaslon in vgrajen sistem za navigacijo*, ki podpira tudi prepoznavo glasu.
*Dostopnost je odvisna od tržišča.

Povezava s pametnim telefonom - CarPlay

Aplikacija Apple CarPlayTM omogoča povezavo vaše iPhone mobilne naprave (brezžično ali preko USB kabla) za klicanje, dostop do glasbe, pošiljanje in prejemanje sporočil ter navigacijo preko glasovne uporabe navidezne pomočnice
Siri ali z uporabo zaslona na dotik.
Aplikacija Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay
Več informacij in podatek o združljivosti iPhone mobilnih naprav s sistemom Apple CarPlay najdete tukaj:
http://www.apple.com/ios/carplay/
Apple, Apple CarPlay in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. Brezžična povezava je na voljo samo pri 9-palčni multimedijski napravi. Povezava preko USB kabla je na voljo pri 7-palčni multimedijski napravi.

Povezava s pametnim telefonom - Androidauto

Sistem Android AutoTM omogoča enostavnejši in varnejši način uporabe vaše mobilne naprave v vozilu. Z njim lahko na zaslonu multimedijske naprave prikažete najljubše zemljevide,
multimedijske datoteke in aplikacije za sporočila.
Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
https://www.android.com/auto/
Sistem zahteva aplikacijo Android Auto iz spletne trgovine Google Play in pametni mobilni telefon z operacijskim sistemom AndroidTM 6.0 ali več: https://g.co/androidauto/requirements
Android in Android Auto sta blagovni znamki družbe Google LLC.

Delajte veliko, še več se zabavajte

S-CROSS razume, da je življenje namenjeno užitku. Naj bo del vaših vsakdanjih poti ali začetek novega poglavja v vašem življenju – S-CROSS vedno izpolni pričakovanja.

Prilagodljiv prtljažni prostor

Zaradi zadnjih sedežev, deljivih v razmerju 60:40, in dvojnega dna prtljažnega prostora, ki ga je mogoče namestiti v različne položaje, lahko v prtljažnik zlahka spravite najrazličnejši tovor.

Nadglavna konzola

Nadglavno konzolo sestavljajo priročne luči za osvetljevanje notranjosti in držalo za sončna očala.

Sprednja sredinska konzola

V sprednji sredinski konzoli se nahajata vgrajen USB priključek in priročen prostor za shranjevanje malenkosti.

Naslon za roke zadaj

Zložljivo sredinsko naslonjalo za roke vsebuje držali za steklenici za potnike na zadnjih sedežih.
Na voljo v paketih PREMIUM in ELEGANCE.

Naslon za roke spredaj

Položaj sprednjega sredinskega naslonjala za roke je mogoče prilagoditi vozniku. Pod naslonom se nahaja predal za shranjevanje manjših stvari.

 

Žep na zadnji strani sprednjih sedežev

Žep na zadnji strani sprednjih sedežev omogoča priročno shranjevanje zemljevidov, knjig ali tabličnih računalnikov.

 

Suzuki conect

Bolj priročno, bolj brezskrbno

 

Z aplikacijo SUZUKI CONNECT bo uporaba vašega vozila še udobnejša in varnejša. S to novo aplikacijo za pametni telefon lahko ves čas na daljavo spremljate, kaj se dogaja z vašim vozilom.

Aplikacija SUZUKI CONNECT ponuja sedem funkcij Prenesite in namestite aplikacijo SUZUKI CONNECT na svoj pametni telefon za še udobnejšo in varnejšo izkušnjo z vozilom Suzuki.

 

 • Obvestilo o stanju boste prejeli, če boste vozilo zapustili, ne da bi zaklenili vrata, ali če boste pozabili izklopiti žaromete ali varnostne luči. Na domači strani aplikacije lahko preverite tudi raven goriva, število kilometrov, ki jih lahko še prevozite, in povprečno porabo goriva
 • Opozorilo o časovnem omejevanju Če vozilo uporablja drug voznik, vas funkcija geografskega omejevanja obvesti, ko vozilo v določenem časovnem obdobju zapusti določeno območje ali vstopi vanj. Če je vozilo po določenem času odsotno z določenega območj
 • Redno vzdrževanje / Obvestilo o vpoklicu Z obvestili o rednem vzdrževanju boste obveščeni, da je čas za vzdrževanje vašega vozila, pa tudi o vpoklicih in servisnih akcijah.
 • Iskalnik parkiranega vozila bo na zemljevidu v vašem pametnem telefonu prikazal lokacijo, na kateri je parkirano vaše vozilo.
 • Varnostna obvestila Če se aktivira varnostni alarm ali če se v času, ko vozila ne uporabljate, zažene motor, na pametni telefon prejmete varnostno obvestilo
 • Zgodovina vožnje S funkcijo zgodovine vožnje lahko preverjate in upravljate podatke o svoji zgodovini vožnje.
 • Opozorilna lučka Obveščanje Ko v vašem vozilu zasveti opozorilna lučka, na pametni telefon prejmete obvestilo o opozorilni lučki

Zmožnosti hibrida

Zavedati se, kaj hočete in kdaj to hočete – to je čut, ki ga voznikom ponuja S-CROSS s svojim hibridnim sistemom. Lahko se vključi, da med ležernimi vožnjami izboljša učinkovitost porabe goriva ali doda moč, ko jo potrebujete.

HIBRIDNI SISTEM

S-CROSS je opremljen z 48V SHVS blagim hibridnim sistemom. Sestavljajo ga 48V ISG (integrirani zaganjalnik) s funkcijo elektromotorja, 48V litij-ionska baterija in 48-12V DC/DC pretvornik. Sistem uporabi regenerirano energijo, ki se ustvari ob zaviranju, da zmanjša porabo goriva in izboljša vozne zmogljivosti. V običajnih voznih razmerah zmanjša porabo goriva tako, da zmanjša navor motorja (MNZ) in ga nadomesti z elektromotorjem.
Ko presodi, da voznik želi hiter pospešek, s pomočjo nadzorovanega dodajanja navora in povečanjem navora (glej spodaj) poveča odziv, blaženje in pospešek. Poleg tega elektromotor med zaviranjem prestavi motor (MNZ) v stanje prostega teka za še večjo učinkovitost porabe goriva. Sistem je zasnovan tako, da pomaga motorju, kadar so za to izpolnjeni primerni pogoji.

1.4 BOOSTERJET Motor

S-CROSS je opremljen s prisilno polnjenim 1.4 BOOSTERJET motorjem z neposrednim vbrizgom goriva in veliko navora. Turbinski polnilnik z vmesnim izmenjevalnikom toplote (intercooler) sili zrak pod tlakom v valje in omogoča motorju doseganje največjega navora že v območju nizkih vrtljajev. Sistem neposrednega vbrizgavanja še poveča zmogljivost in učinkovitost porabe goriva z optimiziranim nadzorom količine, časa in tlaka vbrizganega goriva.
Poleg tega se učinkovitost porabe goriva poveča tudi z električnim nadzorom ventila s spremenljivim krmiljenjem (VVT), hlajenjem recirkulacije izpušnih plinov (EGR) in višjim kompresijskim razmerjem.

 

6-stopenjski ročni menjalnik

Optimizirana prestavna razmerja povečujejo prihranek goriva in dinamične zmogljivosti, medtem ko dodana protiutež omogoča boljši občutek pri prestavljanju. Poleg tega povečana togost ohišja menjalnika duši hrup in vibracije za večje udobje.

 

  Štirikolesni pogon ALLGRIP  za premagovanje vsake ceste

S-CROSS je vsestransko športno terensko vozilo s sistemom štirikolesnega pogona ALLGRIP SELECT, zaradi katerega imate nadzor v vsaki vozni situaciji. Suzukijeva patentirana tehnologija štirikolesnega pogona vam zagotavlja zmožnost premagovanja vsake ceste.

   Več oči na cesti

Pozoren voznik vedno gleda na cesto in je osredotočen na dogajanje v okolici. S-CROSS vozniku močno olajša delo s pomočjo različnih kamer in senzorjev.

Varnost

Občutek, da lahko greste, kamorkoli želite, je pomemben, a še pomembnejše je zavedanje, da vas in vaše potnike varujejo varnostni sistemi Suzuki. Zaradi naprednih aktivnih varnostnih sistemov ter najnovejših senzorskih in digitalnih tehnologij S-CROSS zagotavlja udobno in sproščujoče potovanje.

Vedno se lahko zgodi kaj nepredvidljivega, zato je dobro vedeti, da S-CROSS premore najnovejšo tehnologijo, s katero vam pomaga v kateri koli vozni situaciji.

 

Suzukijevi varnostniasistenčni sistemi*

Suzukijev cilj je zagotavljanje varnosti in občutka mirnosti v voznih situacijah vseh vrst. Zaupanje v vozilo in svoje vozne sposobnosti je eden izmed najbolj pomembnih vidikov za udobje in brezskrbnost v svojem vozilu. Suzukijevi varnostni asistenčni sistemi naredijo vožnjo preprosto prijetnejšo.

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)*

Vozilo med vožnjo uporablja dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove z opozorilom ali samodejnim zaviranjem.

Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

Monokularna kamera pri hitrosti 60 km/h ali več zaznava bele talne označbe na levi in desni stranivozila. Pri nenamerni zapustitvi voznega pasu na to opozori voznika z opozorilnim zvokom in vklopom opozorilne lučke.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu

Monokularna kamera pri hitrosti 65 km/h ali več zaznava vozni pas. Ko prepozna, da bo vozilo verjetno zapustilo vozni pas, sistem samodejno pomaga vozniku pri vračanju vozila nazaj na vozni pas s krmiljenjem preko sistema EPS (električno ojačan krmilni mehanizem).

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu

Sistem spremlja vzorec vožnje po voznem pasu pri hitrosti 60 km/h ali več. Če zazna vijuganje vozila po vozišču zaradi voznikove utrujenosti ali drugih razlogov, sproži opozorilo z zvočnim signalom in prižgano lučko.

Sistem prepoznavanja prometnih znakov

Sistem uporablja monokularno kamero za nadzor prometnih znakov med vožnjo. Ko zazna prometne znake, kot so: omejitve hitrosti, prepoved prometa, prenehanje omejitev in prepovedi ter pomožne znake, to prikaže na informacijskem zaslonu inštrumentne plošče in s tem opozori voznika na prisotnost znaka. Sistem lahko hkrati prikaže največ tri prometne znake.

Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (ACC) *

Aktivni tempomat uporablja tehnologijo radarja z milimetrskim valovanjem za določanje razdalje do vozila spredaj in samodejno ohranjanje izbrane razdalje med voziloma v skladu z eno izmed treh možnih nastavitev razdalje: dolga, srednja, kratka.** Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost (od 40 km/h), ki jo je nastavil voznik.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserske senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov.
Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

** Razdalja med voziloma se spreminja glede na hitrost vozila.

Sistem za nadzor mrtvega kota

Ko voznik s smernikom nakaže menjavo voznega pasu in sistem v mrtvem kotu zazna vozilo, prične smernik utripati hitreje, sočasno pa se sproži tudi zvočni opozorilni signal, da opozori voznika na vozilo v mrtvem kotu. Sistem zaznava vozila, ki se približujejo ali se že nahajajo v mrtvem kotu ob levi oziroma desni strani vozila zadaj.

Funkcija za pomoč pri speljevanju v klanec

Funkcija za pomoč pri speljevanju v klanec omogoča lažje speljevanje v klanec, saj preprečuje premik vozila nazaj, ko voznik premakne svoje stopalo z zavornega pedala na pedal za plin.

Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj

Sistem pomaga preprečevati trke pri vzvratni vožnji, denimo s parkirnega mesta. Če senzorji zaznajo, da se vozilo približuje mrtvemu kotu zadaj, sistem opozori voznika z zvočnim signalom, utripanjem smernika na stranskem ogledalu in grafičnim opozorilom na večinformacijskem zaslonu.

Prednji in zadnji parkirni senzorji

Ultrazvočni parkirni senzorji v odbijačih zaznajo ovire ter sprožijo zvočni signal in grafično opozorilo, ki ga voznik vidi na večinformacijskem zaslonu.

Na voljo v paketih PREMIUM in ELEGANCE.

 

 

*Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju kamer in senzorjev pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite varno. Razdalja do spredaj vozečega vozila se spreminja glede na njegovo hitrost.

Kamera s 360° pogledom

360-stopinjski pogled zagotavlja dodatno varnost in udobje. Z uporabo štirih kamer (sprednje, zadnje in obeh stranskih) ponuja različne poglede, vključno s 3D pogledom za varno speljevanje in pogledom od zgoraj za varnejše parkiranje.

Na voljo pri 9-palčni multimedijski napravi, ki je del serijske opreme v paketu ELEGANCE. Kamera s 360-stopinjskim pogledom ima nekatere mrtve kote in ni nadomestilo za varno vožnjo. Pri vožnji se ne zanašajte zgolj na ta sistem. Vedno vozite varno.

 

*Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju kamer in senzorjev pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite varno. Razdalja do spredaj vozečega vozila se spreminja glede na njegovo hitrost.

Paketi opreme

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + aluminjasta platišča
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • Okrasna zaščita podvozja - spredaj in zadaj srebrna, bočna črna
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje vrat
 • prtljažnika
 • Kromirana sprednja maska

VIDLJIVOST

 •  LED žarometi (dnevne luči, zasenčene in dolge luči)
 • Zelena termoizolacijska zasteklitev
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi
  karoserije
 • Zadnje kombinirane luči (LED)
 • Meglenke zadaj
 • Električno nastavljiva zunanja
  ogledala

NOTRANJOST

 • Informacijski zaslon (4,2 inčni barvni LCD)
 • Upravljanje avtoradia s tipkami na volanu
 • Upravljanje tempomata / omejevalnika hitrosti s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu Servo volan
 • Volanski obroč, nastavljiv po višini in globini
 • Senzor zunanje temperature, prikazovalnik porabe goriva in predvidenega dosega vozila, prikaz oljnega intervala
 • Indikator priporočljive prestave
 • Zvočno opozorilo za neugasnjene luči
 • Zvočno opozorilo za nepripet varnostni pas (vsi sedeži)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth®
 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Ročna klimatska naprava
 • Filter za cvetni prah
 • USB priključek
 • 12 V vtičnica
 • Aktivni tempomat (ACC)
 • Omejevalnik hitrosti
 • Suzuki Connect (le v kombinaciji s pametnim telefonom)
 • Auto Stop Start sistem

 • SHVS 48V (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • Sredinski naslon za roke spredaj
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • 12 V vtičnica
 • Dvojno dno prtljažnega prostora
 • Osvetljen prtljažni prostor

VARNOSTNA OPREMA

 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Zračne varnostne zavese
 • Zračna varnostna blazina za kolena za voznika
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Opozorilne luči v primeru zaviranja v sili
 • ABS z EBD
 • ESP®
 • DSBS - Sistem za zaviranje v sili z dvema senzorjema
 • Sistem za opozarjanje nazapustitev voznega pasu
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Sistem prepoznavanja prometnih znakov
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah
 • Zavorna asistenca
 • E-klic
 • Varnostni alarm

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

ZUNANJOST

 • Srebrni strešni letvi, lakirani
 • Kromiran spodnji rob stranskih stekel

VIDLJIVOST

 • Samodejni vklop žarometov
 • Meglenke spredaj in zadaj
 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Električno poklopni zunanji ogledali
 • Ogrevani zunanji ogledali z vgrajenim smernikom
 • Samodejni vklop brisalcev

NOTRANJOST

 • Usnjen 3-kraki volan

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Sistem za zagon motorja brez ključa (pametni ključ)
 • Samodejna dvopodročna klimatska naprava s filtrom za cvetni prah

SEDEŽI

 • Sredinski naslon za roke zadaj z držaloma za pijačo
 • Gretje sprednjih sedežev
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev s poudarjenimi šivi

VARNOSTNA OPREMA

 • Parkirni senzorji spredaj in zadaj
 • Sistem za nadzor mrtvega kota
 • Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj

 

 

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT in PREMIUM:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + polirana aluminijasta platišča

ZUNANJOST

 • Panoramska streha z možnostjo odpiranja (samo za ELEGANCE TOP)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • audio naprava s 9 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + 360 ̊ kamera + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + Navigacija
 • Dodatni zvočnik spredaj

SEDEŽI

 • Oblazinjenje sedežev v kombinaciji (usnje/umetno usnje)
 

Izberite svoj način življenja

Izbira poti v življenju je samo vaša. Pri tem vam S-CROSS prepusti odločitev. Včasih smo namreč razpoloženi za raziskovanje, kam vodijo druge poti.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AC FRI-MOBIL d.o.o.